root path cost is 20000 ???????

User avatar
quadra
Experienced Member
 
Posts: 104
Joined: Sat Oct 31, 2015 8:25 am
Location: France
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

root path cost is 20000 ???????

Wed Aug 01, 2018 6:15 am

Hello
We installed a SWITCH 12-250-dc WITH 2 powerbeam in 2016
We never had a network outage
But this morning the switch did a weird thing "attached the log" :yikes:
The powerbeam was no longer responding but was properly connect to the switch
So we simply unplugged the 2 POE power and reconnect and everything is gone ....
The problem is that I would not want the problem to come back ....
What to do to avoid this? :willy:
Thank you

version NETONIX --> 1.4.8


Jan 1 01:01:44 STP: MSTI0: New root on port 2, root path cost is 20000
Jan 1 01:01:51 system: starting ntpclient
Jan 1 01:02:02 system: starting ntpclient
Jan 1 01:02:05 STP: MSTI0: New root on port 1, root path cost is 20000
Jul 20 18:44:00 system: time set by NTP server
Jul 28 05:58:06 Port: link state changed to 'down' on port 1
Jul 28 05:58:06 STP: set port 1 to discarding
Jul 28 05:58:07 STP: MSTI0: New root on port 2, root path cost is 20000
Jul 28 05:58:08 Port: link state changed to 'up' (1G) on port 1
Jul 28 05:58:08 STP: set port 1 to discarding
Jul 28 05:58:11 STP: set port 1 to learning
Jul 28 05:58:11 STP: set port 1 to forwarding
Jul 28 05:58:11 STP: MSTI0: New root on port 1, root path cost is 20000
Jul 28 06:02:59 STP: MSTI0: New root on port 2, root path cost is 20000
Jul 28 06:02:59 STP: set port 1 to discarding
Jul 28 06:03:01 STP: set port 1 to learning
Jul 28 06:03:02 STP: set port 1 to forwarding
Jul 30 07:54:21 STP: MSTI0: New root on port 1, root path cost is 20000
Aug 1 02:17:53 Port: link state changed to 'down' on port 1
Aug 1 02:17:53 STP: set port 1 to discarding
Aug 1 02:17:53 STP: MSTI0: New root on port 2, root path cost is 20000
Aug 1 02:17:55 Port: link state changed to 'up' (1G) on port 1
Aug 1 02:17:55 STP: set port 1 to discarding
Aug 1 02:17:58 STP: set port 1 to learning
Aug 1 02:17:58 STP: set port 1 to forwarding
Aug 1 10:28:18 Port: link state changed to 'up' (1G) on port 5
:idea:

User avatar
mike99
Associate
Associate
 
Posts: 575
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:53 am
Location: Quebec, Canada
Has thanked: 81 times
Been thanked: 185 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Wed Aug 01, 2018 8:42 am

Les logs STP sont normal avec un un port qui passe de branché à débranché et vice versa. Je ne vois aucune erreur.

Le problème semble plus du coté de la radio selon les logs. As tu essayé de redémarrer la radio via la netonix (port bounce) avant de retiré le courant de la mini ?

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 6383
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1481 times
Been thanked: 1135 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Wed Aug 01, 2018 8:43 am

Please upgrade firmware to v1.5.0 or v1.5.1rc2.

v1.4.8 is well over 8 months old, changes have been made.

Also this could be a Flow control issue, we do not have a bug with flow control but UBNT did or still does possibly in that case you would disable Flow control.

But first I would upgrade the firmware.

Root path cost has to do with STP/RSTP/MSTP
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
quadra
Experienced Member
 
Posts: 104
Joined: Sat Oct 31, 2015 8:25 am
Location: France
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Wed Aug 01, 2018 1:21 pm

Salut Mike

Non du coup je n'ai pas redémarrer car en fait il y a plus de 40 bureaux qui sont connectés en radio avec powerbeam

Du coup ce matin c'était panique à bord du coup par peur et par vitesse j'ai débrancher les câbles et je les ai rebrancher tu t'es bien reparti mais ça m'inquiète car je pars en vacances et j'ai peur que cela se reproduise car il faut ouvrir le coffre :o((((

Je vais essayer de faire la mise à jour c'est la première fois 2 ans...

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 6383
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1481 times
Been thanked: 1135 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Wed Aug 01, 2018 2:15 pm

You still need to upgrade.

THen if it happens again I would disable Flow Control
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
quadra
Experienced Member
 
Posts: 104
Joined: Sat Oct 31, 2015 8:25 am
Location: France
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Thu Aug 02, 2018 3:16 am

Sirhc

c'est bien cela à faire ? :?:
Attachments
SDFSD.PNG

User avatar
mike99
Associate
Associate
 
Posts: 575
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:53 am
Location: Quebec, Canada
Has thanked: 81 times
Been thanked: 185 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Thu Aug 02, 2018 11:49 am

Tu peux mettre un "ping watchdog" sur le port qui va surveiller une adresse du site distant. Si la switch ne ping plus le site, elle va redémarrer l'antenne au bout de 5 minutes (300 secondes par défaut) et t'éviter un dérangement. Il ne faut pas baisser trop la valeur par défaut (300 secondes) car ça pourrait faire échouer une mise à jour de micro-logiciel (firmware) et nécessité une intervention sur place pour mettre à nouveau le micro-logiciel par un mode de récupération.

User avatar
quadra
Experienced Member
 
Posts: 104
Joined: Sat Oct 31, 2015 8:25 am
Location: France
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Thu Aug 02, 2018 12:27 pm

ok j'ai fais la mise a jour

par contre je voulais être sur avant de valider pour le WATCHDOG peux tu me dire suivant ma photo si c'est bien comme cela qu'il faut que je configure mon switch ? :roll:

Merci a toi
Attachments
sdf.PNG

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 6383
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1481 times
Been thanked: 1135 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Thu Aug 02, 2018 1:01 pm

Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
mike99
Associate
Associate
 
Posts: 575
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:53 am
Location: Quebec, Canada
Has thanked: 81 times
Been thanked: 185 times

Re: root path cost is 20000 ???????

Sat Aug 04, 2018 7:43 am

L'appareil branché au port 1 va redémarrer si 192.168.0.233 ne répond pas au ping pendant 15 minutes (3 fois 300 secondes) et l'appareil branché au port 2 va redémarrer si 192.168.0.234 ne répond pas aux pings, toujours pendant 15 minutes.

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: raptorman and 10 guests