Netonix Manager / Control Software

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 7001
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1559 times
Been thanked: 1238 times

Netonix Manager / Control Software

Tue Mar 08, 2016 10:40 pm

WARNING: NEVER INSTALL MORE THAN 1 MANAGER
If you do install more than 1 Manager for some odd reason just do NOT have both managers talking to the same switch.....VERY BAD THINGS WILL HAPPEN.

We are working on a simple web based manager software to do the following:
1) Monitor your switches and alert you if they go off line via SMTP (if configured)
2) Scheduled upgrades or batch upgrades and alert you to any upgrade problems
3) The ability to launch the UI or CLI of the switch

You can download this and play with it and comment on the direction we go with it.

You can install it on Windows or Linux, we installed it on a virtual Linux server in our cluster that also runs our airCONTROL v1.0

It's web based so you can log into it from anywhere.

Download it HERE

This is not to be confused with products like iWISP that monitors many different devices and does many other things, this simply is used to monitor all your switches at a glance and do firmware upgrades faster.

Once installed it can be updated live online, it will notify you if there is an available update to the software.

This is the base, where we go with it from here is up to you guys.
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 7001
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1559 times
Been thanked: 1238 times

Netonix Manager Installation

Tue Mar 08, 2016 11:18 pm

Before installation you will need to install the latest v4 build of Node.js for your platform.

After installation is complete you can access the interface at https://localhost:3443

The default login is admin/admin.

Windows
* install Node.js v4.x.x
* download netonix-manager-.exe
* install netonix-manager-.exe
* the installer will optionally open the interface when it is complete

Ubuntu Linux (or other Debian based Linux)
* install Node.js v4.x.x (apt-get install nodejs)
* download netonix-manager-.deb
* install netonix-manager-.deb (dpkg -i netonix-manager-.deb)
* the netonix-manager daemon should be running when installation is complete

Should run on any platform that support Node.js
* install Node.js v4.x.x
* download netonix-manager-.tar.gz
* extract netonix-manager-.tar.gzrun "node bootloader.js" (there is a sample init script and start/stop scripts included)
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 12:32 pm

Both Windows og Symantec Endpoint Protection is preventing me to run netonix-manager-1.0.0rc5.exe :-(

I managed to exclude it from Symantec, but still not from Windows....

User avatar
Eric Stern
Employee
Employee
 
Posts: 531
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:41 pm
Location: Toronto, Ontario
Has thanked: 0 time
Been thanked: 128 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 1:55 pm

Don't know why.

virustotal reports the file is clean, barring a false positive from McAfee.

https://www.virustotal.com/en/file/3c74 ... 457545725/

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 2:54 pm

In Windows you need to right click on the file and chose "properties". Then click on "Unblock".

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 4:46 pm

Could you guyz please have in mind that in Europe we don't use AM/PM clock.
So please add 24 hours clock to schedule / settings....

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 4:48 pm

Very nice tool :hurray: :hurray: :hurray: :hurray:

I will try schedule upgrade of 1 switch very early this morning (when everybody is at sleep). If everything goes well I will try multiple upgrade :screwb:

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Wed Mar 09, 2016 7:46 pm

I couldn't wait. So I scheduled a firmware upgrade of a switch not much in use as site is new and has few users on it...

It works very nice :hurray:


Thank you :cheers: , I owe you guyz a beer or 2 :thumbsup:

Now you just need to add several nice extra features like alerts etc...

User avatar
jjonsson
Associate
Associate
 
Posts: 328
Joined: Wed Nov 05, 2014 12:30 pm
Location: Denmark
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Netonix Manager RC

Thu Mar 10, 2016 4:20 am

Upgraded a lot switches this night with scheduled upgrade.

Can you please add the possibility to schedule a reboot. I know it's not to be used when there's problems. Better to solve the problem. But sometimes, when doing firmware upgrades on radioes, it's nice to reboot everything to make sure it runs from fresh start again....

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 7001
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1559 times
Been thanked: 1238 times

Re: Netonix Manager RC

Thu Mar 10, 2016 9:30 am

jjonsson wrote:Upgraded a lot switches this night with scheduled upgrade.

Can you please add the possibility to schedule a reboot. I know it's not to be used when there's problems. Better to solve the problem. But sometimes, when doing firmware upgrades on radioes, it's nice to reboot everything to make sure it runs from fresh start again....


After a firmware upgrade it does a reboot normally?

But scheduled reboots is a valid request, will add to list.
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

Next
Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests