AirPrism and rfArmor Sector Kits

RF Armor®™ is not associated with Netonix® in any way.
arik
Member
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 31, 2017 2:34 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

AirPrism and rfArmor Sector Kits

Thu Aug 31, 2017 2:41 pm

We are trying to pair some AM-V5G-TI with Rocket AC Ptmp Only Airprism R5AC-PTMP and have discovered that the rfArmor USKT5X shield kit does not correctly cover the Airprism, the Airprism cannot be mounted to the AM-V5G-TI with the rfArmor shield in place. :headb:

While the diagram for the rfArmor USKTM5X looks to be correct, it is rated for the AM-M-V5G-TI and we definitely have the AM-V5G-TI.

Do you have a solution for this setup? I'm also curious if we can RMA the never-used USKT5Xs we have - unless there is a fix.

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 5862
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1409 times
Been thanked: 1033 times

Re: AirPrism and rfArmor Sector Kits

Thu Aug 31, 2017 2:47 pm

arik wrote:We are trying to pair some AM-V5G-TI with Rocket AC Ptmp Only Airprism R5AC-PTMP and have discovered that the rfArmor USKT5X shield kit does not correctly cover the Airprism, the Airprism cannot be mounted to the AM-V5G-TI with the rfArmor shield in place. :headb:

While the diagram for the rfArmor USKTM5X looks to be correct, it is rated for the AM-M-V5G-TI and we definitely have the AM-V5G-TI.

Do you have a solution for this setup? I'm also curious if we can RMA the never-used USKT5Xs we have - unless there is a fix.


There is an OLDER model of the shield kit USKT5 or USKT5AC that does NOT work with airPRISIM

There is a NEWER kit USKT5X which will work with the airPRISIM radios.

Having the "X" on the end of the part number is important.

The older kits do work fine with the Rocket AC Lite and in my testing if you do not need GPS sync the AC Lite radios perform just as good as the airPRISM radios with the shield kit.

So if upgrading older sectors I suggest using the Rocket AC Lite unless you need sync for channel reuse.
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
wtm
Experienced Member
 
Posts: 124
Joined: Sun Jan 11, 2015 12:17 am
Location: Arizona
Has thanked: 24 times
Been thanked: 14 times

Re: AirPrism and rfArmor Sector Kits

Tue Dec 12, 2017 3:04 am

We just changed a site over to Gen 2 Air Prism radios. Even the "X" version box is not long enough! Need another 1/2 to 1 inch length in the box, to correctly mount the radio, and get the cabling properly run, without crimping it. :headb:

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 5862
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1409 times
Been thanked: 1033 times

Re: AirPrism and rfArmor Sector Kits

Tue Dec 12, 2017 9:01 am

Yes the box works with Gen 2 properly.

The airPRISIM Gen 2 is the same length as original airPRISIM.
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

User avatar
sirhc
Employee
Employee
 
Posts: 5862
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:48 pm
Location: Lancaster, PA
Has thanked: 1409 times
Been thanked: 1033 times

Re: AirPrism and rfArmor Sector Kits

Thu Dec 14, 2017 3:32 pm

Here is a video showing they fit
https://youtu.be/laaV2CpIc4Q
Support is handled on the Forums not in Emails and PMs.
Before you ask a question use the Search function to see it has been answered before.
To do an Advanced Search click the magnifying glass in the Search Box.
To upload pictures click the Upload attachment link below the BLUE SUBMIT BUTTON.

Return to RF Armor™

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests